vineri, 11 martie 2011

Ce satan e cu lâncezeala asta ?!

   

   Frate, ceva mai sfredelitor decât plictiseala nu exista. Daca ar fi fost vacanţă aş mai fi zis, m-aş fi dus în spuma mării să ma angajez undeva, poate ceva ca voluntariatul. Măcar fac o faptă bună, decât să şed ca o zăcătura infernala în cameră. Şi ca sa nu treacă luna fără să fi postat macar un articol, m-am hotărât să scriu despre cele mai întârziate persoane din punct de vedere intelectual de prin liceul meu. De altfel aceste tipuri umane se regasesc în oricare alt liceu, cartier, judeţ sau de ce nu...chiar în tine şi nu mă îndoiesc de asta, clar!
   Şi voi începe cum urmează:

   1. TIPUL VORBĂREŢULUI - Mereu in explorări şi căutări, va intra în vorbă cu ceilalţi indiferent dacă aceasta conversaţie are sau nu legatura cu scopul întâlnirii. În ciuda bunelor intenţii (mai mult sau mai puţin), în genere vorbăria lui împiedică pe oricine să participe la discuţie.Vorbeşte atât de mult şi atât de lipsit de sens încât începi s-o iei tango cu tot ceea ce ţine de mecanismul auzului. Aşa că vă rog dragi vorbăreţi, sugeţi o ceapă.

   2. TIPUL POPULARULUI - Superficial, lăudaros, sigur pe el, mereu va fii insoţit în stanga şi-n dreapta de alţi doi amici trecând sfidător printre ceilalţi liceeni, care desigur fascinaţi de aerul lui superior, îi vor face loc. Go to your room ! 

   3. TIPUL SCLAVULUI - Va sta întotdeauna pe lângă tipul popularului, în umbră desigur, toată atenţia trebuie să fie îndreptată asupra popularului.

   4. TIPUL DESCURAJATULUI - Simte o nevoie accentuată de a sublinia tot ce este mai rău în fiecare idee sugerată, fiind de regula un pesimist pur cu ascendent în "imo". Are talentul de a transforma orice lucru mărunt intr-o adevărata catastrofa, într-un adevărat dezastru sufletesc. Pentru vindecare rugăm a i se aplica două palme peste bornău şi ceafă spre a-l readuce la starea de conştiinţă.

   5. TIPUL BARFITORULUI - Întâlnit adesea la sexul frumos. Aceste persoane ştiu totul şi chiar mai mult de atât. Cunosc până şi ceea ce nu s-a aflat încă. Adevărat că tuturor ne place să auzim din când în când cate o bârfă suculenta, dar ce-i prea mult strică. În plus, ajungi să te întrebi când îţi va veni şi ţie rândul să fii analizat până la ultima mufă.

   6. TIPUL LENEŞULUI - Dintr-un motiv sau altul, acest coleg extrem de enervant pare să aibă mereu altceva mai bun de făcut decât ceea ce trebuie să facă.Oriunde s-ar afla, n-o să-l vezi grăbindu-se nicăieri.

   7. TIPUL BOGATAŞULUI - Este predominat de zgârcenie. Are bani să vină sau să plece cu taxiul de la liceu, însă îţi cere tot ţie gume mentolate. A încercat tot ce era de încercat pana în prezent, de la răsfăţuri culinare până la paraşutism şi zborul cu elicopterul, dar tot e nemulţumit de viaţa lui. Tinde să exagereze orice întamplare istorisită şi să se laude cu succesele sale, aşteptând aprecieri şi încurajări din partea celorlalţi.

   8. TIPUL TOCILARULUI - Îşi face temele tot timpul dar nu le împarte în clasă, răspunde la fiecare oră, nu chiuleşte şi este o persoană destul de calmă. Frecventează cluburi de rockeri, bea la jumătate de preţ pentru că se crede cool, nu pentru că îi place şi este dezechilibrat pe plan afectiv.

   9. TIPUL UMORISTICULUI - Prin comportare sau verbal, prin anumite contexte stârneşte râsul.Viaţa lui este veselă şi optimistă, la prima întălnire nu işi doreşte un sărut ci o strangere de mana,o discutie spumoasa şi o privire seducătoare. Este destul de activ în lumea virtuală, deţinând conturi pe majoritatea reţelelor de socializare, este sociabil, energic dar atenţie, a nu se confunda cu tipul vorbăreţului! Spre deosebire de acesta, tipul umoristicului ştie sa-şi formuleze cât mai expresiv părerile, incluzând şi mici ironii printre altele.

   Momentan doar aceste 9 tipuri am întâlnit eu..şi or mai fi...dar în principiu rămân astea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu